Łukasz Modelski

ZdjęcieŁukasz Modelski (rocznik 1970)

Z wykształcenia historyk sztuki i kultury średniowiecza, z zawodu redaktor (m.in. wieloletni wiceszef  „Twojego Stylu”). Autor reportaży historycznych i zbiorów wywiadów oraz książek dotyczących historii kuchni. Pisujący o winie i gastronomii felietonista, uczestnik wielu inicjatyw kulinarnych, związanych m.in. z próbą określenia kanonu polskiej kuchni. W radiowej Dwójce prowadzi „Drogę przez mąkę” ­­- kultową audycję o związkach kuchni i literatury. 

Mała historia kuchni. Dzieje się je
Mała historia kuchni. Dzieje się je

Pełna smaków i zapachów, okraszona mnóstwem dowcipnych ilustracji opowieść o zmieniającej się (jak epoki) kulturze stołu i gotowania.

Nasza cena: 39,90 zł 49,90 zł
  • promocja
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl